Gradjevinska škola

Keramičar postavlјa keramičke, betonske i kamene pločice u novogradnjama kao i pri renoviranju već postojećih objekata. Pećar/tapacer oblaže zidove, podove i druge površine najčešće u unutrašnjosti stambenih i drugih objekata (kuhinjama, kupatilima i hodnicima).
Rukovalac gradjevinskom mehanizacijom rukovodi mehanizacijom koja je namenjena za svrhu građevinarstva i njima izvršava kopačke radove kao i transportovanje određene količine zemlјišta za određene prilike.
Dekorater zidnih površina, poznatije kao moler, radi na ukrašavanju i zaštiti površine raznih građavinskih konstrukcija. Potrebno je temelјno poznavanje materijala, kao i preciznost i sigurne ruke.
Hidrogradjevinar vodoinstalater je angažovan je na poslovima izgradnje postrojenja kao što su molovi, hidrocentrale, objekti za odvođenje prlјave vode.
Tesar profil iz područja rada Gradjevinarstvo.
Kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem u trajanju od četiri godine. Odgovarajući obrazovni profili u oblasti rada građevinarstvo. Najmanje dve godine radnog iskustva na određenim poslovima i radnim zadacima obuhvaćenih zanimanja;
Majstor za kućne vodovodne i kanalizacione instalacije - specijalista
Zidari svoj posao započinju upoznavanjem nacrta, skica i crteža budućeg objekta. Nekada su oni zidali zgrade od samih temelja.

Gradjevinska škola je savremena privatna srednja škola u Beogradu. Nalazimo se nedaleko od samog centra grada, na Senjaku u Bulevaru vojvode Putnika br. 7.

Nastava se odvija u dobro opremljenim multimedijalnim kabinetima, uz pomoć novih tehnologija koje pospešuju usvajanje novih veština i znanja. Postavili smo najviše obrazovne standarde uz kvalitetan mladi nastavni kadar. Priprema naših učenika za dalje školovanje i usavršavanje uvažavajući sposobnosti i talenat učenika ujedno je i naša misija i vizija kao obrazovne ustanove.

Gradjevinska škola je jedina privatna srednja škola u Srbiji koja ima svoju potpuno opremljenu fiskulturnu salu. Učenici i nakon nastave, pored redovnih časova fizičkog vaspitanja, imaju mogućnost da se rekreativno bave sportom.