Majstor za kućne vodovodne i kanalizacione instalacije –specijalista Instaliranje složenih vodovoda. Proučavanje zahteva tehničke dokumentacije.

Majstor za kućne vodovodne i kanalizacione instalacije –specijalista

Instaliranje složenih vodovoda. Proučavanje zahteva tehničke dokumentacije. Pripremanje sredstava za rad i instaliranje raznovrsnih vodovoda. Primarne i sekundarne mreže, kolektora, instalacija u složenim objektima i složene mreže cevovoda za otpadne vode u objektima i stanovima.

Kontrolisanje i ispitivanje instalacija: – proučavanje zahteva tehničke dokumentacije. Kontrola elemenata i sklopova složenih instalacija. Spitivanje složenih vodovodnih instalacija pod pritiskom, vođenje radne dokumentacije. Održavanje vodovodnih instalacija. Prijem radnih naloga za opravke i opravlјanje kvarova na složenim delovima vodovoda u gradovima, vojnim postrojenjima, u industriji i kod energetskih postrojenja. Vođenje ekipa vodoinstalatera na terenu.

Vođenje poslova na izradi i održavanju vodovodnih instalacija. Organizovanje i koordiniranje ekipa instalatera vodovoda u izgradnji i održavanju. Raspoređivanje i kontrola izvršavanja radnih zadataka i vođenje radne dokumentacije. Uvođenje u rad i obuka kadrova: – učestvovanje u organizovanju, planiranju i realizaciji obuke i uvođenja u rad instalatera i proveri njihove stručne osposoblјenosti.