Vozač motornih vozila

Za tri godine školovanja, kroz trening i obuku stiče se dozvola za upravlјanje vozilima C i B kategorije.

Vozač motornih vozila vrši prevoz putnika i robe, upravlјajući različitim motornim vozilima. Upoznat je sa pravilima o regulisanju saobraćaja i bezbednosti na putu. Poznaje osnove transportnog prava, saobraćajne psihologije i u toku je sa informacijama o stanju na putevima, ulicama i parkiralištima. Zadužen je za održavanje vozila i otklanjanje kvarova, dobijanje svih potrebnih dokumenata, utovar i istovar i bezbednost tereta tokom prevoza.

Za tri godine školovanja, kroz trening i obuku stiče se dozvola za upravlјanje vozilima C i B kategorije. Dobija se i dozvola za upravlјanje vozilima za prevoz posebnog tereta. Posao zahteva provođenje dužih perioda u sedećem položaju prilikom upravlјanja vozilima i izloženost različitim klimatskim uslovima i saobraćajnoj buci. Vozači motornih vozila mogu da nađu posao u medicinskim ustanovama, firmama za prevoz putnik i tereta, taksi udruženjima i komunalnim službama.

Posao vozača motornih vozila je veoma odgovoran i od osobe koja ga obavlјa iziskuje posebnu i potpunu skoncentrisanost u svakom trenutku. Naša škola je veoma odgovorna prema vaspitanju i pružanju kvalitetne nastave svojim učenicima. Akreditovana je rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Vozač motornih vozila bavi se: upravlјanjem motornim vozila: putničkim automobilima, autobusima, kamionima i kamionima sa prikolicom,otklanjanjem jednostavnih kvarova na vozilu, vodi potrebnu dokumentaciju o prevozu tereta i sl., može da radi u preduzećima kao vozač ili samostalno kao preduzetnik – autoprevoznik.